Indkøring

Når jeres barn starter i Trinbrættet, forventer vi, at én af jer, har tid til det vi kalder "Indkøring". Det er den periode, hvor I og jeres barn vænner jer til institutionslivet. Det er utrolig vigtigt med en god start - ellers kan der gå op til et par måneder, før jeres barn føler sig trygt.

Vi tilbyder et højt informationsniveau, da vi godt ved, det er lige så vigtigt, at I er trygge ved at aflevere jeres mest dyrebare til os.

Når I starter i vuggestuen beder vi jer om at have sat ca 1 1/2 uge af til indkøring. Indkøringen foregår ved, at én ansat tager imod jer og aftaler forløbet. Da ingen er ens, har vi ikke en "folder", der fortæller, hvordan det skal gøres. Det sker i tæt samarbejde mellem jer og den ansatte.

I børnehaven kræver barnet oftest en kortere indkøring - 2-3 dage plejer at være passende. Dog kender I jeres barn bedst og må gerne bruge længere tid, hvis I mener det er nødvendigt. 

For børn der har gået i vuggestue i Trinbrættet og skal i børnehave hos os også, gælder det, at de voksne i vuggestuen 4 uger før, begynder at tage på besøg i den gruppe, barnet skal gå i. Så vidt det er muligt samler vi et par børn, der kan starter samtidig, så man har en ven at følges med. Overgangen mellem vuggestue og børnehave bliver på denne måde mere flydende.

Ønsker i at gå i en anden børnehave efter vuggestuetiden, skriver I jers barn op på den digitale pladsanvisning og vi skriver overgangspapirer til det nye dagtilbud. Overgangspapirer tilbydes endvidere, hvis I flytter ud af kommunen.